top of page
בהובלת מכון סילבן אדמס למדעי הספורט:
יאיר להב, פיזיולוג של המאמץ, דיאטן קל יני, מרצה בחוג לפיזיולוגיה של המאמץ, הפקולטה לרפואה אוניברסיטת ת״א
מירי נבו, M.Sc בפיזיולוגיה של המאמץ, הפקולטה לרפואה אוני' ת"א ושדרנית בערוץ הספורט
בפרק הפעם, שהוא חלק שני מתוך שני פרקים, נמשיך להעמיק בנושא החלבונים.
אחרי שבפרק הראשון ב״פוד על הדופק״ דיברנו על מהו חלבון, מהי חשיבותו בגופנו, ואילו סוגי חלבון קיימים - הפעם נקשור את החלבון לפעילות גופנית. איך משפיעים סוגי אימונים שונים על החלבון וספיגתו בגופנו, התזמון הנכון לאכילת חלבון כדי להפיק מהאכילה שלו את המקסימום לטובת מסת שריר, הלאוצין ומשמעותו בצריכת חלבון, השפעת הגיל על סינטזת חלבון.
לינק למחקר:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23459753/
אינסטגרם מכון סילבן אדמס למדעי הספורט:
https://360tau.com/Sylvan_Adams_Instagram
אתר מכון סילבן אדמס למדעי הספורט:
https://sylvanadamsports-tau.org.il/
ערוץ בספוטיפיי ואפל פודקסט:
https://360tau.com/Sport_Spotify
https://360tau.com/Sport_ApplePodcast
פרקים מומלצים
bottom of page



























