יאיר להב, פיזיולוג של המאמץ, דיאטן קליני, מרצה בחוג לפיזיולוגיה של המאמץ, הפקולטה לרפואה אוניברסיטת ת״א
מירי נבו, M.Sc בפיזיולוגיה של המאמץ, הפקולטה לרפואה אוני' ת"א ושדרנית בערוץ הספורט
הכל על חלבונים - פרק ראשון מתוך שני פרקים.
בתקופה האחרונה החלבון עולה בכל שיח העוסק בתזונה בריאה, ״במוצר שלנו יש המון חלבון״ אומרות לנו חברות מזון שמנסות לשכנע אותנו לאכול דווקא את המוצר שלהם.
ב״פוד על הדופק״ הפעם ננסה להבין האם כצעקת? האם אנחנו צריכים לייחס לו חשיבות גדולה יותר מאשר לאבני הבניין האחרות של הגוף כמו פחמימות ושומנים? מה זה בכלל חלבון, אילו סוגי חלבון קיימים? ומהי משמעותו? וכמובן כמה באמת צריכים כל אחד או אחת מאיתנו לצרוך. וזה רק על קצה המזלג… או החלבון
לינק למחקר:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23459753/
ערוץ בספוטיפיי ואפל פודקסט:
https://360tau.com/Sport_Spotify
https://360tau.com/Sport_ApplePodcast
אינסטגרם מכון סילבן אדמס למדעי הספורט:
https://360tau.com/Sylvan_Adams_Instagram
אתר מכון סילבן אדמס למדעי הספורט:
https://sylvanadamsports-tau.org.il/













