חזרה לפרקים

תופעת האזרחות הכפולה – חלום ישראלי

podcast

ד״ר יוסי הרפז, מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה

בשנים האחרונות חל זינוק גדול במספרם של הישראלים שמבקשים להוציא דרכון זר, בעיקר של פורטוגל וגרמניה.
ד״ר יוסי הרפז, מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב מעריך כי חיים בישראל כ-900,000 איש בעלי אזרחות כפולה. ולמרות הגידול בביקושים לאזרחות זרה, בניגוד למה שאפשר להסיק מכך, הישראלים דווקא לא ממהרים לעזוב. אפילו לא כשקשה.
אז מה בכל זאת מוביל כמות כזו של ישראלים להיות עם אזרחות כפולה וכמה מהם באמת עושים בסוף רילוקיישן?
לדברי הרפז, רוב הישראלים שהוציאו בשנים האחרונות אזרחות אירופית לא ניצלו אותה כדי להגר למדינה החברה באיחוד האירופי. למעשה, ייתכן שדרכון זר גורם לפעולה ההפוכה: האזרחות הזרה היא סוג של תעודת ביטוח, שמפחיתה את המוטיבציה להגר.
מוזמנים להאזין לפרק נוסף בפודקסט תל אביב 360, ערוץ הפודקסטים של אוניברסיטת תל אביב בהנחיית רז חסון.

Google podcast
apple podcast