משבר האקלים

הכחדות המוניות של בעלי החיים

פרופ' שי מאירי, החוג לזואולוגיה

פרופ' שי מאירי חושף בפנינו תמונה מדאיגה של הכחדת בעלי חיים המונית שמתרחשת ממש כעת, כמעט בכל מקום בגלובוס – כשהפעם האשם היחיד - בין אם בצורה ישירה ובין אם בעקיפין הוא האדם.

במהלך מאות מיליוני השנים האחרונות, היו 5 הכחדות המוניות של בעלי חיים, האחרונה והמפורסמת (אך לא הגדולה) שבהן התרחשה לפני כ-66 מיליון שנה, כאשר מטאוריט ענק פגע במפרץ מקסיקו ויצר אפקט שדומה לפצצה גרעינית גדולה מאוד. התוצאה הייתה שכמות גדולה של אבק חדרה לאטמוספרה וחסמה את קרני השמש למספר שנים.

בני אדם פרה-היסטורים הכחידו בעלי חיים כבר לפני מאות אלפי שנים - מפורסמות במיוחד אך בהחלט לא יחידות היו הממותות. בעידן המודרני ההכחדות המתועדות של בעלי חיים החלו במאה ה-17, כאשר האדם הגיע לראשונה לאי מאוריציוס, פגש שם ציפור משונה בשם דודו, וגרם להכחדתה המהירה.

מאז הלכו והתרבו מיני בעלי החיים שנכחדו מהעולם - עד ימינו שבהם אנו חווים את ההכחדה ההמונית השישית: לצד משבר האקלים, הטרקטורים והבולדוזרים מחריבים בזה אחר זה את שטחי המחייה של בעליי החיים וגורמים להכחדתם.

האזינו לפודקאסט תל אביב 360 של אוניברסיטת תל אביב בהנחיית מיכאל מירו