מזה"ת ובטחון

מהן האפשרויות של ישראל במלחמת חרבות ברזל

פרופ' אוריה שביט, החוג ללימודי הערבית והאיסלאם, מתמחה במחקר תיאולוגיה והלכה אסלאמיים מודרניים ובסוציולוגיה של המיעוטים המוסלמים במערב.

בפרק זה של הפודקסט הבינלאומי, המנחה עידו אהרוני מראיין אקדמאי וסופר ישראלי פורה פרופ' אוריה שביט מהמחלקה ללימודי ערבית ואיסלאם בפקולטה למדעי הרוח. שביט מספר על מקורות חמאס, על קשריו ברחבי האזור ועל האפשרויות של ישראל. פרופ' שביט הוא פרופסור ללימודי אסלאם ומאז 2016 משמש כראש המחלקה ללימודי ערבית ואסלאם של אוניברסיטת תל-אביב ותכנית לתואר שני בלימודי דת. מאז 2021 משמש שביט כראש מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה בת זמננו, וכן כראש שותף של מכון שאנדונג-תל אביב למדעי ישראל ויהדות. שביט עבד גם ככותב ועורך בכיר ב"הארץ" ובעיתונים ישראלים אחרים וחיברה רומנים וספרים לקוראים צעירים. הוא מתמחה בחקר החוק האסלאמי, התיאולוגיה והפוליטיקה העכשווית, וכן בחקר מיעוטים מוסלמים במערב.