top of page

חזרה לפרקים

זואולוגיה ומדעי הצומח

החיים המסתוריים של בעלי החיים" , פרק 1 - עטלפים"

podcast

פרופ' יוסי יובל, ראש בית ספר סגול למדעי המוח, מרצה וחוקר בפקולטה למדעי החיים, ראש המעבדה לנוירו-אקולוגיה, לתפיסה חושית וקוגניציה בביה"ס לזואולוגיה

מה באמת עולה בדמיונכם כשאתם שומעים את המילה עטלף? האם אתם מדמיינים יצור פרוותי קטן, מתוק שמעופף בלילות? או אולי עולות לכם תמונות מבעיתות של עטלפים מוצצי דם – ערפדים? ואולי בכלל אתם רק חובבי דמותו של איש העטלף – באטמן, אותו גיבור-על שמסתמך על מוחו המדהים, ידע מדעי, כישורים בלשיים, יכולת גופנית ומאגר פטנטים ואמצעי לחימה.
מה בין כל אלה לבין המציאות? מה האמת ומה הבדיה, מה חשבנו שאנחנו יודעים על העטלפים ומה אנחנו לא יודעים בכלל ובקיצור מה הם החיים המסתוריים של בעלי החיים המרתקים הללו וכיצד הם קשורים אלינו, בני האדם?
כדי לפתור את התעלומה הזמנו לאולפן את פרופ' יוסי יובל - ראש בית ספר סגול למדעי המוח, מרצה וחוקר בפקולטה למדעי החיים, ראש המעבדה לנוירו-אקולוגיה, לתפיסה חושית וקוגניציה בביה"ס לזואולוגיה, שהוציא באחרונה את הספר "עטלפים-מסע בעקבות יונק מעופף" ושאלנו אותו על המאפיינים של העטלפים, על טכנולוגיות המחקר, על עטלף הפירות הישראלי, אלטרואיזם, אילוף עטלפים וגם האם הצליח לענות על השאלה הפילוסופית "איך זה להיות עטלף?"
האזינו לפרק נוסף בסדרת הפודקסטים "החיים המסתוריים של בעלי החיים" בהנחיית ורד לבקוביץ

Google podcast
Youtube
apple podcast
Spotify

האזינו בפלטפורמות

האהובות עליכם:

bottom of page