חזרה לפרקים
זואולוגיה ומדעי הצומח
החיים המסתוריים של בעלי החיים", פרק 2 - זוחלים"
פרופ' שי מאירי, זואולוג בבית הספר לזואולוגיה ואוצר אוסף חולייתני היבשה במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב
פרק נוסף בסדרת פודקסטים בכותרת "החיים המסתוריים של בעלי החיים" והפרק של היום עוסק בזוחלים, אותה קבוצה של בעלי חיים שגופם מכוסה קשקשים, והם מה שנהוג לקרוא - "קרי הדם", הזוחלים, כך נדמה, זוכים ליחסי ציבור גרועים מאוד, אולי כי הם לא פרוותיים כמו בעלי חיים אחרים או מכוסי נוצות כמו העופות, יש אומנם כאלה שמגדלים איגואנות להנאתם אבל מרביתנו לא ששים לאמץ נחש, אפילו נחש - לא ארסי - כחיית מחמד. היחס של בני האדם לזוחלים בתרבות האנושית לדורותיה נע בין סגידה והערצה לבין פחד ותיאוב.
כדי לתקן את העוול שאולי נעשה לזוחלים וגם כדי לשמוע על החיים המסתוריים שלהם, לפני ואחרי שהחוקרים מגלים אותם, הזמנו לאולפן את פרופ' שי מאירי, זואולוג בבית הספר לזואולוגיה ואוצר אוסף חולייתני היבשה במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט כאן באוניברסיטת תל אביב ושאלנו אותו מה הם המאפיינים של הזוחלים? האם בשל העובדה שיש להם חילוף חומרים איטי יותר ומוח קטן יותר - יש להם גם אינטליגנציה נמוכה יותר? שאלנו על המחקר
המתחקה אחרי המגוון הביולוגי, אחרי מכלול המינים של אורגניזמים בטבע וכיצד הם משמרים עדויות לעברם האבולוציוני. המחקר כצומת של ביולוגיה אבולוציונית, ביו-גיאוגרפיה, מקרו-אקולוגיה וזואולוגיה.
האזינו לפרק נוסף מתוך סדרת הפודקסטים "החיים המסתוריים של בעלי החיים סביבנו" בהנחייתה של ורד לבקוביץ
האזינו בפלטפורמות
האהובות עליכם: